İnsanlık İçin Teknoloji- Bill Gates

Selamlar sevgili okurlar.
Bill Gates'i tanımayan yoktur diye düşünüyorum. Bu isim hepimizin evlerinde bulunan bilgisayarlardaki işletim sistemini oluşturan, amacı için okulu bırakan insan. Kendisi 2015 yılında 79,2 milyar dolarlık servetiyle "Dünya'nın En Zengin İnsanı" olma unvanını almıştır.
Hayatını sade bir şekilde yaşayan Gates'ten alabileceğimizi düşündüğüm şeyler var.
Öncelikle kendisi bulmuş olduğu yazılımları lisanslı olarak satmayı "etik" olarak yorumluyor. Bir bilgisayar evimize giriyorsa içinde işletim sistemi olarak muhakkak Windows XX sürümleri bulunuyor. FreeDOS bir makine alarak kendi işletim sistemini kullanan kişi sayısı ne kadar bir anket yapılsa sanırım oldukça az bir sayı ile karşılaşacağız. Belki yazılım bilgisi eksikliğinden belki de bilişim sektöründe büyük bir paya sahip olan Microsoft'un gücünden.
"Finallere son bir saat kala çalışın, bu sizin acil durumlarda karar alma yeteneğinizi geliştirir." diyerek bireyin sahip olduğu potansiyeli ortaya koymak için aslında risk alarak işe koyulabileceğini belirtiyor.

           Gates Volkswagen'e Karşı
    Gates bir seminerde sektördeki gelişmeleri anlatmak için Volkswagen üzerinden örnek verince kapışma başladı. Gates "Eğer Volkswagen firması son 25 yıl içinde bilgisayar sektörü kadar hızlı gelişmiş olsaydı bugün 500 dolara alacağımız arabalara 25 dolarlık benzin koyup dünya turu atmamız mümkün olacaktır." demişti.
   
     Bir hafta sonra Volkswagen'in açıklaması şöyleydi:"Otomotiv sektörün Bill Gates'in işletim sistemi gibi gelişmiş olsaydı arabada tek koltuk olacak, diğer koltuklar için ekstra lisans parası ödeyecektik. Arabamız sadece bizim ürettiğimiz benzinle çalışacak, gösterge tablosundaki ikaz ve uyarı ışıkları yerine 'Arabanız geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacaktır' yazan tek bir lamba olacaktı. Ayrıca kazada hava yastıkları açılmadan önce 'Hava yastıkları açılacak emin misiniz?' diyen bir ışık yanacaktı."


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çalışma Ortamlarını Tanıyorum

Çay Partisine Hoş Geldin!